Ægteskab og bryllup i Sverige
Forlovelse inden bryllup
Ved forlovelsen giver parret hinanden hver sin ring, som sættes på venstre hånds ringfinger.
Hindersprövning - svarer til prøvelsesattest
Inden I kan blive gift skal I udfylde en "hindersprövning", hvilket svarer til den danske prøvelsesattest. Den skal forhindre, at personer som er nære slægtninge eller allerede gift, gifter sig med hinanden. I Sverige ansøger du om hindersprøvning hos Skatteverket. Hvis I ikke er folkeregistreret i Sverige, skal I også dokumentere jeres civilstand for de svenske myndigheder.
Læs mere og find ansøgningsblanketter inde på Skatteverkets hjemmeside
Brudeparret går ind sammen
En forskel på en dansk og svensk vielse er, at bruden i Danmark traditionelt set bliver fulgt op til alteret af sin far. I Sverige er dette ganske ualmindeligt. Her er det i stedet en tradition at brudeparret går op ad altergangen sammen.
Borgerlig vielse i Sverige
I kan både blive gift kirkeligt og borgerligt i Sverige. I Sverige er det blevet mere almindeligt at vielserne er borgerlige og de holdes i byretten eller på kommunens rådhus.
Du kan læse mere på malmo.se, om hvordan I kan blive gift på Malmö Rådhus
Polterabend
Ligesom i Danmark er det i Sverige almindeligt, at man holder polterabend for brudeparret. Polterabend hedder for manden "svensexa" og for kvinden "möhippa".
Registrering af vielser
Alle vielser foretaget i udlandet kan blive registreret i det danske folkeregister. De kan samtidig også hjælpe med oversættelse og legalisering af vielsesattesten.
Læs mere om udenlandske vielser hos det danske folkeregister
Mere information
På Svenska Kyrkans hjemmeside kan I læse mere om selve vielsen. Der kan I få tips til musik og salmer i forbindelse med ceremonien og meget andet, hvis I har en kirkelig vielse i tankerne.
Gå til Svenska kyrkans hjemmeside
Du kan også læse mere på Skatteverkets hjemmeside om at gifte sig i Sverige, selvom I ikke har bopæl i Sverige eller hvis I har bopæl i Sverige, men giftes i et andet land.