Her finder du information om ansættelsesforhold, arbejdstid og vilkår i Sverige.
En svensk arbejdsgiver skal - senest en måned efter at medarbejderen har påbegyndt sin ansættelse - skriftligt informere om de vilkår, der gælder for ansættelsen.
I Sverige arbejder man - som udgangspunkt - flere timer om ugen end i Danmark. Den ordinære arbejdstid kan dog højst være 40 timer pr. uge ved fuldtidsstillinger.
I Sverige findes der ikke noget, som svarer til den danske Feriekonto. I stedet er det den enkelte arbejdsgiver, der administrerer de ansattes ferier. Alle fuldtidsansatte har ret til 25 dages ferie på et år.
Hvis du overvejer at lære svensk i forhold til at arbejde i Sverige, kan et sprogkursus i svensk styrke din evne til at gøre dig forståelig og til at forstå din svenske omgangskreds.
Hvis du arbejder i Sverige og har et barn under 12 år, har du ret til at være hjemme fra dit arbejde og få ydelser fra Försäkringskassan, når dit barn er sygt. Læs mere om hvordan og hvad du skal være opmærksom på. når dit barn bliver ramt af sygdom.
Et dansk taxakørekort er ikke gyldigt i Sverige. Vil du køre taxi i Sverige, skal du igennem alle nødvendige prøver, selvom du har et udenlandsk taxaførebevis. Kørekort til erhvervsmæssig befordring, som er udstedt i EU, gælder også i Sverige.
Flere faktorer påvirker, hvilken løn du får i Sverige. I princippet kan arbejdsgiveren og den ansatte blive enige om hvilken som helst løn gennem individuelle forhandlinger. Den store forskel på Danmark og Sverige er, at man sjældent forhandler om løn i Sverige, da der ofte findes specifikke overenskomster (kollektivaftal) som lønnen tager udgangspunkt i.
Alle aktuelle ledige stillinger i Skåne og Halland er samlet ét sted - søg blandt mere end 3.000 jobannoncer.